info@maeikeblauw.nl 06 21 333 675

Maeike Blauw Fotografie

Over Maeike


Een mooie blik, een doorleefd gezicht, een persoon verdiept in een boek, contrasten in alledaagse situaties. Als fotograaf ben ik altijd aan het observeren. Op zoek naar mooie momenten om vast te leggen. Beelden maken die verhalen vertellen.

Ik ben Maeike Blauw. Moeder van drie dochters, vriendin van Sander. Fotografie was al lange tijd een hobby toen ik in 2012 begon ik aan de Fotovakschool. Die opleiding heb ik in 2014 met succes afgerond. De eerste jaren heb ik als fotograaf gewerkt naast mijn baan als Marketing Manager. En in 2016 nam ik het besluit om volledig voor de fotografie te gaan. Dat doe ik op locatie en vanuit mijn eigen studio in Heino (gemeente Raalte), Overijssel. Maar ik stil mijn reislust zo nu en dan ook graag met een tripje naar een andere kant van het land.

 

Fotografie betekent letterlijk ‘schrijven met licht’. Ik houd ervan om te spelen met licht en scherptediepte. En vooral houd ik van mijn vak omdat ik er heel veel verschillende mensen door ontmoet. Ieder met een eigen verhaal.

Enthousiasme, professioneel, perfectionist, positief, gedreven, werken met mensen. Deze woorden vormen de basis voor mijn werk.

Portretfotografie

Een mooi portret. Als cadeau of gewoon voor jezelf. Authentiek of over-the-top. Zwart-wit, of in kleur. Het kan allemaal. Om een ongedwongen sfeer te creëren, ga ik graag naar buiten met mensen. Maar ook in mijn studio streef ik naar een spontaan resultaat. Als fotograaf moet je kunnen aanvoelen wat iemand nodig heeft om op zijn gemak te zijn. Zeker bij kinderen. Soms moet ik mezelf onzichtbaar maken (best een uitdaging voor iemand van 1.86 meter). Andere keren pak ik het spelenderwijs aan. ‘Precies zoals ze zijn’ vind ik dan ook elke keer een mooi compliment om in ontvangst te nemen.

Portfolio

Interieurfotografie

Voor diverse makelaars, woonwinkels en bloemisten ben ik werkzaam als interieurfotograaf. De ene keer gaat het daarbij om het neerzetten van de juiste sfeer. De andere keer word ik ingeschakeld om een ruimte zo voordelig mogelijk in beeld te brengen voor verkoop. Om een mooi resultaat af te leveren, kan ik waar nodig adviseren over de manier waarop meubels staan of decoratie is gepositioneerd.

Portfolio

Bruiloft- eventfotografie

Als fotograaf heb ik de dankbare taak om dierbare herinneringen te vereeuwigen. Dat geldt zeker voor intieme gebeurtenissen zoals een bruiloft. Maar ook bij een sportevenement, een tourrit met oude auto’s stel ik mezelf als doel om bijzondere momenten vast te leggen.

Portfolio

 

Bedrijfsfotografie

Ruim twintig jaar lang heb ik gewerkt als marketeer. Dankzij die achtergrond kan ik goed meedenken met bedrijven over wat ze willen en kunnen vertellen met beeld. Ik adviseer opdrachtgevers over de manier waarop een bedrijf zich kan profileren. Én ik ken de mogelijkheden van beeld. Op een website, op sociale media, in fysieke uitingen. Of het gaat om het maken van zakelijke portretten of beelden van bedrijfsprocessen. Mijn kennis van marketing neem ik mee.

Portfolio

 

Beelden voor altijd